Fogfehérítés

Ha fehéríteni kívánja fogait alapvetően kétféle kezelés közül választhat:

A rendelői fogfehérítés és az otthoni fogfehérítés között. Mindkét esetben hidrogén-peroxidot tartalmazó zselé kerül a fogra. A rendelői fogfehérítéskor a fogfehérítő lámpa segítségével a fogak fehéredése még hatékonyabb, a kék fénynek köszönhetően. A hidrogén-peroxidot tartalmazó zselé hatóanyagból a fogszövetben szabadgyökök képződnek, miközben a fog szerkezete változatlan marad. A szabad gyökök a fogban található festékmolekulákhoz kapcsolódnak és ezzel megváltoztatják azok színét.

Fogfehérítés a fogorvosi rendelőben

Fogfehérítés - Hermesz Dental SopronRendelői fehérítés esetén a kezelést a fogorvos végzi és kontrollálja. Először egy fényrekötő anyaggal bevonja az ínyszélt, hogy megvédje azt a zselétől, majd az anyagot felhelyezi a fogra. A fényre aktiválódó 25 %-os hidrogén peroxid tartalmú fogfehérítő gél hatékonysága lámpával önmagáért beszél. A megfelelő idő után leöblítjük. Az idő számlálót a páciens saját maga is követheti, mely a lámpán látható. Szükség setén ezt 2-3x ismételhetjük, a kívánt árnyalat eléréséig.

Otthoni fehérítés esetén rendelőnkben lenyomatot veszünk a fogairól, melyre a fogtechnikai laborban elkészítik az ön fogsorára tökéletesen illeszkedő fogfehérítő sínt. Ebbe egyszerűen belehelyezi a fogfehérítő zselét, melyet éjszakára behelyezve álmában fehérednek fogai. A kívánt hatást általában 7-10 éjszaka alatt érjük el.

Bármelyik módszert is választhatja, jó megoldás, hogy fogai fehérebbeké váljanak.