Fogászati kezelések

Konzultáció

Szájvizsgálat

Ahhoz, hogy a szükséges kezelést minél pontosabban meg tudjuk tervezni, szükséges megvizsgálni mind a fogak, mind a fogágy állapotát. E mellett megvizsgáljuk a teljes szájüreget, komplett stomatoonkológiai szűrést végzünk. Ez a gyakorlatban megtekintést, megtapintást jelent, tehát teljesen fájdalommentes.

Bővebben a szájvizsgálatról…


Röntgen

Röntgen

A szájvizsgálat mellett további információkra lehet szükségünk, melyekhez röntgenfelvételeket készítünk. Rendelőnkben a legmodernebb eszközökkel, digitális felvételek készítésére van lehetőség.

Bővebben a röntgenről…


Kezelési terv

Kezelési Terv

A diagnózis felállítása után részletesen átbeszéljük páciensünk lehetőségeit, igényeit. Több kezelési tervet készítünk, melyeket nyomtatott formában magával vihet, hogy nyugodtan átgondolhassa, melyik az Önnek legmegfelelőbb!

Bővebben a Kezelési Tervről…

 

 


Professzionális szájhigiéniás kezelés

Professzionális szájhigiéniás kezelés - Hermesz DentalA kezelés tartalmazza az ultrahangos fogkő-eltávolítást, a homokfúvást és a polírozást, melynek eredményeképpen mosolya nem csak ragyogóbb, de egészségesebb is lesz!

Bővebben a szájhigiéniás kezelésről…

 

 


Kozmetikai Fogászat

Fogfehérítés

Fogfehérítés

A fogra felhelyezett hidrogén-peroxid tartalmú zselé biztonságosan távolítja el a fogzománcban lerakódott elszíneződéseket. Hatására fogai akár 2-3 árnyalattal világosabbak lehetnek.

Bővebben a fogfehérítésről…

 


Fogékszer felhelyezése: Még csillogóbb lesz a mosolya!

Fogékszer felhelyezése

Egy fogra felhelyezhető apró kis kővel még csillogóbbá teheti mosolyát! A felhelyezés teljesen biztonságos és tartós, mégis bármikor eltávolítható!

 

Bővebben a fogékszer felhelyezéséről…


Láthatatlan fogszabályozás Sopronban

Láthatatlan fogszabályozás

Ha eddig azért nem tette rendbe a fogait, mert félt attól, hogy furán néz majd ki a mosolya, ahogy előbukkan a fogszabályzó, akkor jó hírünk van az Ön számára: itt a láthatatlan fogszabályozás!

 

Bővebben a láthatatlan fogszabályozásról…


Konzerváló fogászat

Konzerváló fogászat

Tömések, betétek, héjak

Tömések készítését, régi tömések cseréjét, lepattant élek pótlását esztétikus, kiváló minőségű kompozitokkal végezzük.

A pótlás a szituációtól függően különféle anyagokból, eltérő eljárásokkal készülhet, melyek közül az Ön igényeinek leginkább megfelelő a konzultáció során kerül kiválasztásra.

Bővebben a pótlásokról…


Amalgám fogtömés cseréje izoláltan, kofferdam gumival

Amalgám tömés - ezért kell lecserélni
Az amalgám fogtömés veszélyei, az egészségre káros hatásai. Hogyan történik biztonságosan az amalgám tömés cseréje? Ezekre a kérdésekre olvashat az írásunkban részletes választ.

 

Bővebben az amalgám fogtömés cseréjéről…


Gyökérkezelés

GyökérkezelésMély szuvasodás vagy trauma következtében a fogbél felszínre kerülhet és/vagy elhalhat. Ilyenkor gyökérkezelés szükséges, melyet klinikánkon helyi érzéstelenítés mellett, modern gépi gyökértágítók segítségével, fokozott kontroll mellett végezzük.

Klinikánkon természetesen régi gyökértömések cseréjére is lehetőség van.

Bővebben a gyökérkezelésről…


Lézerterápia

LézerterápiaÖsszefoglaltuk, hogy mikor célszerű használni a lézerterápiát, hogyan történik a fájdalommentes kezelés, milyen gyakran kell alkalmazni és milyen hatása van.

 

 

Bővebben a lézerterápiáról…


Foghúzás

Foghúzás

A foghúzásnak (extractio) hívjuk azt a műveletet, mikor a fogat eltávolítjuk a szájüregből. A fogak leggyakoribb eltávolítása az előrehaladott fogszuvasodáskor történik. Más ok miatt is folyamodhatunk foghúzáshoz…

 

 

Bővebben a foghúzásról…


Sebgyógyulás elősegítése PRF technológiával

Sebgyógyulás elősegítése PRF Technológiával

A sebgyógyulás folyamata elősegíthető foghúzás után, arcüreg emeléskor, fogászati implantációkor, csontpótláskor, szövethiányok pótlásánál, paradontológiai próblémák esetén…

 

 

Bővebben a sebgyógyulás elősegítéséről…


Fogpótlások

Koronák és hidak

Koronát készíthetünk a fog felépítése vagy védelme céljából, foghiány pótlására vagy esztétikai okokból. Bármi legyen is az indikáció, a legújabb anyagok és eljárások segítségével pótlása szinte megkülönböztethetetlen lesz saját fogaitól, így bátran mosolyoghat majd vele!

Bővebben a koronák és hidak alkalmazásáról…


Protézisek

ProtézisBizonyos esetekben a foghiányt csak kivehető pótlással lehet megszüntetni. Klinikánkon ebben az esetben is megtaláljuk az ön számára legkényelmesebb megoldást, hogy újra teljes értékűen táplálkozhasson és élhessen!

 

Bővebben a protézisről…


Implantáció, fogimplantáció

Implantátumok

Implantátum - Hermesz DentalAz implantátum egy steril, biokompatibilis – 99,99%-os tisztaságú – titán csavar, melyet helyi érzéstelenítésben ültetnek be az alsó illetve felső állcsontba. Az implantátum – anyagának és a speciális felszín kialakítási eljárásának köszönhetően – maximálisan integrálódik a csontba, ezzel egy rendkívül stabil alapot biztosítva a rá készülő fogpótlásnak.

 

Bővebben az implantátumokról…

Fogbeültetés, azaz az implantációs fogpótlás lépései…


Az All-on-4TM rendszer

All-on-4 rendszer
Természetes mosoly All-on-4TM rendszerű fogpótlással! Akár 1 nap alatt 12-14 fog. Alsó vagy felső fogsorról legyen szó mindegy! Mindezt fájdalommentesen, újszerű implantációs technikával valósítjuk meg.

 

 

Bővebben az All-on-4TM rendszerről…


Implantáció utáni hasznos tanácsok

Implantáció utáni hasznops tanácsok - tilos a dohányzás!Hasznos információk az implantátum beültetése utáni teendőkről

 

 

 

Bővebben: implantáció utáni tanácsok…


Fogágy betegségeinek kezelése

Duzzadt, érzékeny, vérző fogíny a fogínygyulladás jele, melyet a fogkövön megtapadó baktériumok okoznak. Ha a gyulladás az ínyről a fogat körülvevő csontra is ráterjed fogai kilazulhatnak majd elveszítheti őket. Ezért fontos a folyamatot minél előbb megállítani, melynek módja a fogkő eltávolítása az íny felett és alatt egyaránt.

 

Bővebben a fogágybetegségről…


Szájsebészet

Bölcsességfog eltávolítása

Hermesz Dental Fogászat: Bölcsességfog eltávolításaAz utolsó őrlőfog, a bölcsességfog gyakran szabálytalanul helyezkedik el vagy nem is bújik ki teljesen, a rágófunkcióját nem tölti be, tisztítása szinte lehetetlen, sőt az előtte lévő fog tisztítását is nehezítheti, ha nincs számára elég hely a többi fog torlódását okozhatja. Ezen okokból gyakran válik szükségessé eltávolításuk. Klinikánkon tapasztalt szájsebész biztosítja, hogy bölcsességfogának eltávolítása fájdalom- és komplikációmentes legyen.

Bővebben a bölcsességfog eltávolításáról…


Gyökércsúcs rezekció

Hermesz Dental Fogászat rendelő - Gyökércsúscs rezekcióA gyökércsúcs amputációt olyankor végzünk, ha egy, már gyökértömött fog gyökércsúcsa körül újra gyulladás van, az újbóli gyökérkezelés pedig valamilyen okból nem megvalósítható. Gyakorlatilag a gyökércsúcs és az azt körülvevő gyulladás eltávolítása sebészi úton.

 

Bővebben: Gyökércsúcs rezekció…


Altatás

Fogászati altatás

Fogászati szedálás (bódítás)

A szedálás (bódítás) az az orvosi beavatkozás amelynek során a páciensek egy kellemes oldott állapotba kerülnek. A módszer lényege a kezeléstől való félelem, szorongás legyőzése, a hosszú kezelésekkel való kellemetlenségek elviselése.

Bővebben a fogászati altatásról…