Kezelési terv

Kezelési terv nélkül a fogászati ellátás kapkodásnak tűnhet, nem tudja a páciens, hogy aznap milyen kezelést kap, mikor mondhatja el magáról, hogy teljesen helyreállították a fogait.

A tervszerűtlenség sem a páciensnek, sem a fogászatoknak nem jó.

A Hermesz Dental fogászat páciensei első alkalommal, mikor a fogorvosi rendelőt felkeresik, egy állapotfelmérésen vesznek részt, mely alapján a fogorvos többféle ajánlatot készít a kezelés milyenségére és ütemezésére. A páciensek ezek alapján eldöntik, melyik számukra a legmegfelelőbb, mely alapján a fogorvos egy részletes tájékoztatást ad a fogak gyógyításának menetéről. Ezt a menetrendet hívjuk kezelési tervnek.

Kezelési terv elkészítése

Kezelési terv

Így néz ki a Kezelési terv a monitoron

Mi így törődünk az új páciensek fogaival – a menetrend:

– Állapotfelmérés
– Ajánlat készítés
– Kezelési terv összeállítása

Állapotfelmérés

A kezelési tervet megelőzi egy alapos állapotfelmérés. Ez a fogak egyénenkénti státusz felállításával történik vizuálisan, majd orál kamera segítségével, mutatjuk meg a páciensnek a fogai külső állapotát. Egy elszuvasodott fog, vagy egy fogkővel teli fog, illetve egyéb állapot részleges megállapítására az oral kamera segítségül lehet. Ezt követően pedig röntgenfelvételek segítségével tekintjük meg a mélyebben lévő problémákat, melyek a szájüregben, orrüregben, esetleg arcüregben találhatók meg.

A Hermesz Dental fogászati asszisztense, vagy a fogorvosa a páciens nemétől és méretétől függően beállítja a helyes paramétereket a röntgenfelvétel elkészítéséhez. Ezt követően pedig elkészíti a felvételt. Ez 2-3 percnél nem vesz többet igénybe, és teljesen fájdalommentes.

A röntgen felvétel elkészítésekor azonnali képet kapunk a fogak állapotáról. A felvételt a fogorvos kielemzi, majd tájékoztatja a pácienst.

Ajánlat készítés

Ezt követően a fogorvos elkészíti a különböző ajánlatokat, melyet a páciens kinyomtatott formában megkap. Az árajánlat tartalmaz egy olcsóbb, egy közepes, és egy drágább lehetőséget, melyből a páciens, és családja választhat.

Kezelési terv összeállítása

Az újbóli találkozáskor a páciens a kiválasztott ajánlat tükrében egy kezelési tervet kap, amelyben részletesen tájékoztatjuk a fogai gyógyulásának a menetében.

Összegezve

A Hermesz Dental fogászatban a Kezelési Terv alapján történik a fogorvosi ellátás. A terv összeállításában a páciens is részt vesz, több lehetőség közül választhat, mindig tudja majd, hogy adott időpontban milyen kezelésen vesz majd részt és azt is, hogy mikor fejeződik be a fogainak teljes körű helyreállítása. Amikor ez megtörténik, önbizalommal teli és széles mosollyal távozhat a rendelőből.