Professzionális szájhigiéniás kezelés

Professzionális szájhigiéniás kezelés: A szájhigiéniai kezelés fontos a későbbi problémák elkerülése érdekében

A szájhigiéniai kezelés fontos a későbbi fogászati problémák elkerülése érdekében

Miért tartsunk tisztán a fogakat?

Tudta, hogy az elhanyagolt szájápolás igen komoly problémákat tud okozni? A fogakra a szennyeződésektől fogkő, lepedék keletkezik. A lepedékben pedig megbújhatnak a kórokozók, baktériumok, mely fogínygyulladást, és egyéb betegséget is képes okozni. A fogínygyulladás egy igen kellemetlen jelenség, a leggyakoribb fogászati panaszok közé sorolandó. Az ember az élete során legalább egyszer szembesül vele, fogínye duzzadt, vöröses, és gyakran vérzik. Ekkor az íny szövetei gyulladásban vannak. Ezek az elhanyagolt szájápolásnak a következményei.

Az íngyulladás tünetei:

Vöröses, duzzadt, vérző fogíny és kellemetlen szájszag, lehelet árulkodik ezen jelenségről.
A fogainkat borító lágyszövet gyulladása miatt egy olyan betegség alakulhat ki, ahol a fogíny gyulladására a fogaink kilazulhatnak. További következményei lehet, hogy a gyulladás átterjedhet az állkapocs csontállományára, ami fogínysorvadást idézhet elő, melynek hatására fogainkat idő előtt elveszíthetjük.

Mit okozhat még az íngyulladás?

A beteg fogíny gyulladása a szervezet egyéb szerveire sincs jó hatással.
Az íngyulladása a Szív és érrendszer működését is befolyásolhatja. Megnövelheti bizonyos rákos megbetegedések előfordulását.

A fogíny gyulladás megelőzése

Mindennapos alapos, rendszeres fogmosás megfelelő fogkefével. A fogkefe ne legyen túl kemény, de túl puha sem. Megfelelő sörteszámú fogkefével, körkörös mozdulatokkal kell kitakarítani a fog és a fogíny között meghúzódó ételmaradékokat. Használjuk szükség szerint fogselymet, ha a fogak túl szorosan vannak egymás mellett. A fogzuhany gép is egy nagyon hasznos segítője lehet a fogak tisztántartásában, a fogak között rekedt ételmaradványok kitakarításában, szájhigiénia megtartásában, és hatékonyan masszírozza az ínyt.
Fogszabályozóval ellátott fogaknak nagyszerű eszköz, hiszen a szájban a nehezen elérhető részeknél is lehetséges vele a fogak tisztítósa.

Ha már fogaink elhanyagoltak,

a Hermesz Dental fogorvosai a professzionális szájhigiéniás kezelést egy ultrahangos gép segítségével és az air-flow készülék segítségével távolítja el a lerakódásokat, lepedékeket. Az ultrahangos gép segítségével a hanghullámoknak köszönhetően fellazítja a kemény lerakódásokat, a fogakban pedig kárt nem okoz.
Az air-flow készülék nagy nyomással apró szemcsés port fúj a fogakra, melynek következtében a legkisebb fogkőlerakodás is a fogakról fájdalommentesen eltávolítja. A Hermesz Dental fogorvosi rendelőben az érzékeny fogak esetén ezt az eljárást érzéstelenítés mellett is végezhetjük.
Az alapos tisztítást követően a fogakat kipolírozzuk, hogy megnehezítsük a fogkő illetve lepedék gyors lerakódását, hiszen egy sima fogfelületen nehezebb a tapadás.

Fontos tudni:

A hatás tartós megőrzése érdekében a kezelést követő két órában a színező ételeket és italokat, valamint a dohányzást célszerű elkerülni.

Összegzés:

Célszerű félévente a professzionális fogászati tisztítást elvégeztetni a Hermesz Dental fogászati rendelőben, hogy a megfelelő szájhigiéniát tudjon tartani.

Fogai nem csak tisztábbak és egészségesebbek, hanem csillogóbbá is válnak a kezelést követően!