Röntgen

Panoráma röntgen a fogászatban

A panoráma (OP) felvételen látható mindkét állcsont, valamint a fogak, foggyökerek, gyökércsúcs körüli elváltozások. Az alsó állcsontban futó ideg, az esetleges nem kibújt maradó fogak, a bölcsességfogak helyzete, valamint az arcüregek és az állkapocs ízület is. A felvétel készítése 3-4 percet vesz igénybe.

Panoráma röntgen - Hermesz Dental Sopron

Panoráma röntgen

A soproni fogorvosi rendelőnkben található modern készülékünkkel készített panoráma röntgen esetén a pácienst érő sugárterhelés mindössze 0,005 mSv, ami körülbelül egy tizede egy tengerentúli repülőút során fellépő sugárterhelésnek. A pácienst továbbá ólomköténnyel védjük a felesleges sugárterhelés elkerülése céljából!

Kis fogfelvétel

Egy-egy fog állapotának vizsgálata során úgynevezett intraorális röntgen készítünk. Ezen 2-3 fog koronája illetve gyökere látszik, esetleges tömés alatti szuvasodás vagy gyökércsúcs körüli elváltozás keresésére, gyökértömés kontrollálására készítjük. A modern készülék esetén már nem filmre, hanem digitális érzékelőre készül a kép, így az egyből látható a számítógépen, nincs előhívási ideje.

Teljes Státusz felvétel

Ha minden fogat részletesen szeretnénk látni, akkor kis röntgenek sorozatával a teljes státuszt fel tudjuk venni. Ez általában parodontális megbetegedések esetén szükséges. A készítés módja mindenben megegyezik a kis fogfelvétel készítésének módjával.

Kérjen időpontot, hogy a fogai állapotának felmérése után elkészíthessük a kezelési tervet!

Képgalériák: