Hogyan győzze le a bölcsességfog gyulladást? Egyszerűbb, mint gondolná!

Ön is régóta küzd a bölcsességfog gyulladás kínzó tüneteivel, és szinte már minden házi praktikát kipróbált a gyógyulás reményében?

Ne adja fel a küzdelmet!

Az alábbi cikkben részletesen ismertetjük a gyulladást kiváltó okot, és néhány kezelési tanácsot is nyújtunk.

A bölcsességfog gyulladás kiváltó okai

Fogfájás - bölcsességfog gyulladás is okozhatja

Lényegében, amikor a bölcsességfogak növekedni kezdenek egy kisebb rés alakul ki a már kinőtt fog, valamint az íny között.

Az is erős fájdalmat tud okozni, amikor a fog átszakítja az ínyt, de a valódi gyulladás a szájban levő baktériumoktól alakulhat ki. Ugyanis a beszorult ételmaradékokat nehéz kitisztítani, így a baktériumok sokkal könnyebben elszaporodhatnak.

Bölcsességfog gyulladást, ezáltal pedig komoly fájdalmat okozhat még az is, ha rossz irányba nő a fog, esetleg nem képes az ínyt átszakítani.

Ilyen esetekben muszáj szakemberhez fordulni. Előfordulhat ugyanis, hogy idővel az egész fogsorunkat eltolja, elcsúfítja a rossz növekedési irány.

Három tünet, ami a biztos gyulladásra hívja fel a figyelmet

A bölcsességfog gyulladásos tüneteit bizonyos szempontok szerint tudjuk csoportosítani, de főleg a komolyságuk alapján.

  • Ha csak enyhe duzzanatot tapintunk ki a nyelvünkkel, ami ilyen esetben érzékennyé válik, akkor egy kisebb gyulladással állunk szemben.
  • Sokkal erősebb fertőzésre utal az, ha étkezéskor meggyűlik a bajunk a rágással, közben pedig erős fájdalomérzetünk támad.
  • A harmadik kategóriába végezetül az sorolható, amikor már a nyirokcsomónkon is duzzanatot tapinthatunk ki. Bár ez egy nagyon ritka esetnek számít.

Az első esetben bár nem a legokosabb döntés, de segíthetünk a fájdalom csillapításában, ha alaposan kitisztítjuk a fog körüli részt, és próbáljuk a bevált házi praktikákat alkalmazni. A másik kettőnél viszont már égetően fontos, hogy felkeressünk egy remek fogorvost, és a gondjaira bízzuk magunkat.

Néhány jó bevált házi praktika a bölcsességfog gyulladás enyhítésére

Mint azt már fentebb említettük, a házi praktikák nem feltétlen tudják teljesen kiiktatni a gyulladást. Azonban egy rövid időre enyhíthetik a fájdalmakat.

Feltéve, hogy netán várnia kell a fogorvosra, akkor ezeket a módszereket érdemes kipróbálni, hiszen remek átmeneti alternatívát nyújthatnak, és az alapanyagok nagyon olcsón beszerezhetők.

1. Sós vízzel való öblögetés

Nincs más dolga, mint az ivóvízhez sót önteni, majd néhányszor öblögetni vele. Habár enyhe csípést érezhet a seb körül, a só jótékony, gyulladáscsökkentő hatása mellett garantáltan kitisztítja azt.

2. Szegfűszeg olajas borogatás

Kevesen tudják, de a szegfűszeg természetes antibakteriális olajokat tartalmaz. Így tökéletes hatást nyújthat a bölcsességfog gyulladás ellen.

A gyógymódhoz csupán pár vattapamacsra van szükség, amiket átitatunk az olajjal. A műveletet néhány óránként érdemes megismételni a fájdalom csökkenésének érdekében.

3. A jól bevált jegelés

A gyulladásra remek gyógyírt nyújthat egy jó hideg jeges borogatás, hiszen azonnal csökkentheti a duzzanatot.

Ha ezt a módszert választjuk, ügyeljünk arra, hogy a jég ruhába, vagy valamilyen egyéb anyagba legyen csavarva. Ne tartsuk az arcunkhoz folyamatosan, csupán rövid ideig, ezt sokszor megismételve!

A szövődmények elkerülése érdekében: időben forduljunk orvoshoz!

Ha a házi praktikák nem képesek elmulasztani a fájdalmas pillanatokat egy rövid időre sem, akkor azonnal keressük fel az orvosunkat.

A szakember elsősorban gyógyszert írhat fel a fájdalomra, illetve az íny felvágásával, vagy pedig a bölcsességfog teljes eltávolításával orvosolhatja véglegesen a problémát.

Létezik bölcsességfog műtét Sopronban?

Természetesen!

Sopron szívéhez közel van egy remek klinika, amit mindenképpen érdemes meglátogatni ilyen esetben. A Hermesz Dental fogorvosi rendelőjében ugyanis, rendszeresen végeznek bölcsességfog műtétet, méghozzá komoly szakértelemmel, és kiemelkedően jó, pozitív visszajelzésekkel a betegek részéről.

Posted in Egyéb.