A sárga fogak legyőzője – fogfehérítés vagy inkább házi praktikák?

A sárga fogak bosszantóak és csúnyák. Ön is szeretné, ha a fogai elnyernék a tökéletesen ragyogó, szép, fehér csillogást?

Minél inkább el szeretné kerülni a klinikákon végzett fogfehérítést?

Az alábbi cikkünkben részletesen ismertetünk néhány olyan házi praktikát, amik elterjedtek a természetes fogfehérítésben. Kitérünk viszont arra is, hogy egy szakember milyen gyorsasággal tudná fájdalommentesen megszüntetni a problémát.

Mitől lesz sárga a fog?

A társadalmi konvenciók alapján az a tökéletes fogsor, ami fehéren ragyog, és teljesen hibátlan. Ezért sokan szégyellnek mosolyogni, hiszen nem feltétlenül keltenek esztétikus benyomást a sárga fogak.

Viszont az általánosságban „kissé sárgás” fogak esetén nem a tisztítási eljárással van probléma, hanem lényegében ez az évek alatt kialakult természetes szín. Ugyanis rengeteg olyan étel, illetve ital van, ami képes elszínezni fogainkat, és az évek előrehaladtával ez bizony erősen meglátszik.

Ilyen például a kávé, a vörösbor, az áfonya, a meggy, a kóla, a tea, de még a csokoládé is ide sorolható.

Természetesen mint mindenben, ebben is van valamiféle genetikai faktor, hiszen egyes embereknek már gyerekkoruktól sokkal sárgásabb színű a foguk. Emellett pedig a dohányzás is jelentős esztétikai elváltozást okozhat a fogakon, így a tökéletes mosoly érdekében érdemes ódzkodni tőle.

Házi praktikák, amelyek sokak szerint segíthetnek megszabadulni a sárga fogaktól

Manapság újra divatba jöttek az interneten jól beváltnak titulált, és évszázadok óta használatos házi praktikák, valamint különféle természetes gyógymódok. Nem csoda hát, hogy már a fogfehérítésre is rengeteg módszer létezik, amit roppant egyszerűen, és költséghatékonyan el lehet végezni otthon, a négy fal között.

Ilyen például az alkalmi sütőpor, valamint szódabikarbóna használata fogmosás előtt, ahogy a rendszeres C-vitamin szedés is.

Emellett még számtalan praktika elterjedt, például az almaecet, a kókuszolaj, és kevesen tudják, de még a gyümölcs enzim alkalmazása is.

Továbbá olyan extrém módszerekről hallani, mint a fogakra tekert alufólia, esetleg a citromlével történő fogmosás.

Azonban azt, hogy ezek közül vajon mi számít mítosznak, és mi az ami valóban segíthet hosszútávon, csupán az tudja megmondani, aki már próbálta.

Mennyire hasznosak az otthoni fogfehérítő módszerek?

Mint azt feljebb említettük, rengeteg házi praktika létezik arra, hogy a kissé sárgás fogainkból „hófehéret” varázsoljunk. Ezek az eljárások nagyon olcsók, és tulajdonképpen roppant hamar elvégezhetőek, ezért egyre többen alkalmazzák őket.

Ellenben, ahogy a mondás is tartja, nem minden arany, ami fénylik!

Ugyanis rengeteg kárt okozhatnak fogainkon az olyan erős, savas szerek, mint a citromlé, a szódabikarbóna, vagy esetleg a sütőpor. Számos fogorvos, már több ízben felhívta arra a figyelmet, hogy ezeknek a szereknek a nagy dózisú használata a fogzománc teljes károsodásához vezethet.

Nem véletlen tehát, hogy a fogaink ápolását szakértőkre kell bízni. Később egy teljeskörű fogászati ápolás már borsos árakat vonzhat magával.

A rendelőben történő fogfehérítés lépései

Fogaink egészségének érdekében kiemelten fontos, hogy szakemberrel végeztessük el a fehérítés. Mivel így biztosak lehetünk benne, hogy Fogfehérítés, a sárga fogak a múlté! - Hermesz Dental Sopronsemmiképpen nem sérül meg a zománc.

A fogfehérítés első lépése az íny izolálása, ugyanis a fehérítő anyag nem kerülhet rá a fogínyre.

Ezután a fogak felszínét kell bevonni magával a fehérítő anyaggal, amit általában az elülső fogakra szoktak felvinni.

Ez a fázis általánosságban 8 percig tart, majd ennek befejeztével a műveletet elölről kezdve háromszor szokták megismételni.

Létezik rugalmas, és megbízható esztétikai fogászat Sopronban?

Természetesen!

A Hermesz Dental fogorvosi rendelő nagy népszerűségnek örvend Sopronban és környékén, ezért sárga fogak esetén a legjobb döntés felkeresni a soproni fogászatot! Időpont kéréshez kattintson ide: Időpontot kérek!

Posted in Hasznos tanácsok and tagged .