Így előzze meg a fogszuvasodást egyszerűen!

Önnek is sok gondja akad a fogaival, azonban tart a fogorvosi rendelőktől?

Most bemutatunk pár házi praktikát, amellyel könnyedén megelőzhető a fogszuvasodás kezelése, avagy kialakulása.

A fogszuvasodás tünetei – minden, amit tudni érdemes

Fogászati eszközök nincs rájuk szükség, ha megelőzi a fogszuvasodást

A fogszuvasodás tulajdonképpen a fognak azt a rothadását jelenti, amely a kívüli szövetektől egészen a fog belseje felé halad, ezáltal lyukat okozva.

A páciensek ilyenkor általában erős fájdalomra szoktak panaszkodni. Ugyanis a beteg fogak könnyen  begyulladhatnak, sőt, később, ha nem kezelik megfelelően, teljesen el is veszítheti őket gazdájuk.

Kevesen tudják, hogy ezt a folyamatot még időben vissza lehet fordítani a megfelelő módszerekkel.

A kezdetleges jeleket gyorsan észre lehet venni, ugyanis a fogunkon megjelenik a jól ismert feketeség és a hozzá járuló apró fájdalom. Ilyen esetben egyből fel kell keresni fogorvosunkat, aki be fogja tömni a fogat, ezzel gátolva a szuvasodás tovább terjedését..

3 praktika a fogszuvasodás elkerülésének érdekében

A házi praktikák a legtöbb esetben beválhatnak, azonban ha fogaink nagyon érzékenyek, nem biztos, hogy hatással lesznek.

Lényegében 3 olyan dolog van, amit érdemes kipróbálni a fogszuvasodás megelőzésének érdekében. Ezek az alapos szájhigiénia fenntartása, a megfelelő vitaminok szedése, valamint a fogorvos általi rendszeres tisztítás és vizit.

Természetes dolognak tűnhet, hogy a rendszeres szájhigiénia megléte nélkül nem előzhetjük meg a lyukas fogak kialakulását. Azonban nem mindenkinek egyértelmű, hogy ez nem csak a napi kétszeri fogmosást jelenti, hanem a szájvíz, valamint a fogselyem aktív használatát is.

Emellett jó, ha szedünk vitaminokat, ugyanis ez fokozhatja a nyáltermelést, amely könnyen legyőzheti a szájban megtelepedni kívánó baktériumokat.

Ami pedig senkinek sem fog megártani az nem más, mint a fogorvosunkkal alkalmanként elvégzett teljes körű fogtisztítást.

Tényleg hasznos a házi praktika a kezdetleges lyukasodó fogakra?

Természetesen meg tudjuk előzni a fogaink szuvasodását, ha elég figyelmet fordítunk a fogmosásra, valamint a szájhigiéniára.

Azonban azt ne feledjük, hogy nem feltétlen tudjuk házi praktikákkal visszafordítani az elkezdődött folyamatot. A már lyukas fog gyógyítására pedig semmilyen házi fortély nincsen.

Ilyen esetekben fogorvoshoz kell fordulnunk, viszont nem kell attól tartanunk, hogy bármilyen komplikáció léphetne fel, ugyanis egy teljesen mindennapi, rutin beavatkozásról van szó.

Az orvosunk rendszerint egy teljesen átlagos tömést fog elvégezni, amihez egy hatásos, érzéstelenítő injekciót is kaphatunk.

A fogtömés menete lépésről-lépésre

A fogtömés mindenki életében egy kényelmetlen helyzet képében él. Ennek főleg az az oka, hogy mindenki hallja a fúró kellemetlen hangját miközben az orvos a szájukban dolgozik.

A fogtömés viszont közel sem ennyiből áll. Először is el kell távolítani a szuvas részeket a fogorvosi fúróval, hogy meggátoljunk a tömés alatti tovább terjedést.

Ez után előkészítik a fogat a tömésre, különböző folyadékokkal, ragasztóval, valamint egy alábélelő kompozitot is el kell helyezni a vájatba.

Az utolsó lépésben a már meglévő tömést belehelyezik a lyukba, majd kicsit csiszolva azt, a megfelelő méretre alakítják.

Így az nem tud kiesni, és a rágásban sem fogj zavarni a pácienst.

hogy az a lépésekből is látszik, nem kell a kezeléstől tartanunk, hiszen egy lépes sem olyan, ami nagyobb fájdalmat, vagy maradandó károsodást tudna okozni, ellenben a szuvasodással.

Régóta keres, de nem talál megfelelő rendelőt Győr-Moson-Sopron megyében?

Feltéve, hogy amit Ön szeretne az egy fogtömés Sopronban: akkor engedje meg, hogy ajánljuk magunkat!

Sopron körzetében már évek óta működik közkedvelt fogászatunk, a Hermesz Dental, ahol naponta számos fogtömést végezünk. Érdemes hát meglátogatni minket ilyen probléma esetén.

Ha lyukas fogakkal küzd, akkor feltétlenül látogasson el hozzánk, hiszen az első konzultáción – amennyiben nem szükséges röntgen felvételt készíteni – még csak fizetnie sem kell. De még ezt a röntgen árát is megúszhatja, erről részletesebben itt olvashat: Szájvizsgálat

Ha felkeltettük érdeklődését, kérjen időpontot most!

Posted in Fogfájás, Hasznos tanácsok.